• 2 Terbaik Cara Cat Rumah di Kuala Lumpur untuk Rumah dan Pejabat
 • 2 Terbaik Cara Cat Rumah di Kuala Lumpur untuk Rumah dan Pejabat

2 Terbaik Cara Cat Rumah di Kuala Lumpur untuk Rumah dan Pejabat

Bukit bintang

RM850.00 (Negotiable)

Type : Trade
Condition : New
Warranty : Yes

Description

2 Terbaik Cara Cat Rumah di Kuala Lumpur untuk Rumah dan Pejabat

 

Adakah anda sedang mencari kedai sehenti untuk semua keperluan pengubahsuaian rumah anda? Kami adalah penyedia perkhidmatan tukang di KL yang menawarkan perkhidmatan mengecat, kerja elektrik, cat rumah terkini dan paip untuk menamakan beberapa.

Krew kami boleh mengendalikan segala-galanya daripada mengecat semula bilik kediaman hingga mengecat bangunan komersial berskala besar, warna cat rumah 2021, cat rumah jotun, jenis cat rumah.

Apakah yang termasuk dalam perkhidmatan mengecat rumah, cat rumah terkini?

 

Perkhidmatan mengecat profesional biasanya akan merangkumi item ini:

 

 1. Jika rumah sudah diduduki, pasukan akan membantu mengalihkan perabot longgar sebelum kerja bermula
 2. Selepas perabot longgar telah dialihkan, 
 3. mereka akan menutup lantai dan perabot terbina dalam untuk melindungi daripada percikan cat
 4. Untuk memastikan kelebihan yang sekata.
 5. mereka akan melekatkan bingkai pintu dan bingkai tingkap apabila mengecat dinding dan siling. Begitu juga, cat rumah jotun.
 6. dinding di sekeliling bingkai dilekatkan untuk membolehkan bingkai dicat.
 7. Jika terdapat lekapan lampu yang tidak boleh ditanggalkan, 
 8. seperti lampu bawah yang dibina ke dalam siling plaster kotak-L
 9. mereka juga akan melekat padanya sebelum mengecat. 
 10. Satu alternatif untuk mengelak mengecat lampu secara tidak sengaja ialah melonggarkan sedikit dan biarkan ia tergantung di siling dengan kordnya. 
 11. Ini akan membolehkan penggelek dan berus melukis di bawah lampu, warna cat rumah 2021

 

Berapa lama perkhidmatan mengecat rumah/mengecat dinding?

 

Secara amnya, pengecatan dalaman untuk rumah seluas 1,200 kaki persegi mungkin mengambil masa sekitar 2 hingga 3 hari, jika rumah itu kosong. Jumlah masa akan meningkat jika rumah sedang diduduki kerana perabot sedia ada perlu dipindahkan sebelum kerja bermula, cat rumah terkini, cat rumah jotun.

 

Harga perkhidmatan mengecat akan bergantung kepada beberapa faktor:

 

1. Dalaman atau luaran

Dinding luar mungkin memerlukan lapisan tambahan seperti primer atau pengedap dan menggunakan cat luar yang sesuai untuk cuaca buruk. Mereka juga memerlukan beberapa lapisan untuk memastikan warnanya sekata.

 

2. Penyediaan dinding

Bergantung pada keadaan dinding atau siling sedia ada, anda mungkin memerlukan kaedah yang berbeza untuk mengeluarkan cat lama. Sebagai contoh, cat luaran lama mungkin memerlukan perkhidmatan pancutan air untuk menanggalkannya, jika tidak, ia akan memberi kesan kepada pematuhan lapisan cat baharu. Jika dinding tidak rata, ia mungkin perlu diratakan. Atau, jika dindingnya retak atau berlubang, ia memerlukan skimming atau pengisian.

 

3. Bilik yang berbeza di dalam rumah Dapur dan bilik mandi mungkin memerlukan lapisan pengedap sebelum mengecat. Mereka juga mungkin memerlukan cat yang mempunyai sifat antikulat.

 

4. Saiz keluasan dan bilangan kot Secara amnya, lebih banyak luas permukaan dinding atau siling, lebih banyak cat perlu digunakan. Dan bergantung pada jenis cat yang digunakan, anda mungkin perlu menambah bilangan lapisan untuk memastikan litupan yang sekata.

 

5. Warna Sememangnya, lapisan mudah cat putih adalah yang paling berpatutan. Tetapi jika anda berfikir untuk menambah lebih banyak warna pada satu bilik, seperti mengecat satu dinding dengan rona biru pekat untuk mencipta dinding ciri dan selebihnya putih, kos akan meningkat.

 

6. Kesan Begitu juga, jika anda mahu pelukis anda mencipta kesan dua tona, corak geometri atau kesan bertekstur seperti gulung kain atau span, kosnya akan lebih tinggi.

 

7. Kualiti cat Jenama cat yang berbeza akan mengiklankan sifat yang berbeza seperti anti-kulat, anti-kulat, kemasan matte atau berkilat, VOC rendah, atau anti-nyamuk. Hartanah yang berbeza ini akan menjejaskan harga.

 

Call Us Now For More Info  : 014-6600753

 

when calling seller to get a good deal

 

Write a Review
Profile Picture
RASH
Individual
Live Chat WhatsApp

Send Messages

Send Message
Safety tips for deal
 1. Use a safe location to meet seller
 2. Avoid cash transactions
 3. Beware of unrealistic offers
Top