Harga Mengecat Rumah Di Lembah Klang Dan Kuala Lumpur 2022

Harga Mengecat Rumah Di Lembah Klang Dan Kuala Lumpur 2022

Bercadang untuk mengecat rumah anda tidak lama lagi? Sama ada anda telah berpindah ke rumah baharu atau baru mahu membuat semula mengecat rumah anda, lihat panduan harga perkhidmatan mengecat rumah di Lembah Klang dan Kuala Lumpur ini.

interior paint contractors painting
Cat Rumah Terkini

Bilakah Anda Perlu Mengecat Semula Dinding di Rumah Anda?

Bilik yang berbeza di rumah anda akan mengalami tahap haus dan lusuh yang berbeza. Sebagai contoh,inspirasi warna cat rumah minimalis, bilik mandi anda mungkin mengalami acuan dan cendawan selepas 2 hingga 3 tahun dan harus dicat semula.

Walau bagaimanapun, ruang tamu dan ruang makan anda mungkin hanya perlu dicat semula setiap 5 hingga 7 tahun (angka ini boleh menjadi lebih rendah jika anda mempunyai anak kecil!). Begitu juga dengan bilik tidur.

Dinding luar mengalami matahari yang kuat dan hujan lebat sepanjang tahun dan mungkin perlu dicat semula setiap 5 hingga 7 tahun juga.
Cat Rumah Supaya Cat Tahan Lama sabtu my
Cat rumah 2022

Skop Pekerjaan

Skop pekerjaan:

Lukisan Luaran
Lukisan Dalaman
Lukisan Bangunan
Mengecat Rumah
Salutan Skim
Sembur Jubin
Sembur Granit
Bekalan Cat
Dinding Pembahagian
Kabinet terbina dalam
Cat Dinding Tekstur
Kemasan Simen
cat rumah minimalis terbaru
Cat Lantai Epoksi
Cat Sembur Perabot
Pemulihan Perabot
Salutan Bumbung
Mengecat Bumbung
Pengubahsuaian Cepat
Makeover

Sekiranya anda mengupah perkhidmatan mengecat rumah profesional?

Terdapat banyak sebab untuk mengupah perkhidmatan mengecat yang betul di Malaysia. Yang utama ialah menjimatkan masa. Mengecat semula rumah anda boleh mengambil masa yang lama, dan jika anda melakukannya sendiri, anda perlu mengecat bilik demi bilik dan mengosongkan setiap bilik terlebih dahulu.

Tetapi, dengan kontraktor mengecat, anda mendapat pasukan pelukis yang boleh melakukan kerja itu dalam masa yang lebih singkat. Ini bermakna bilik anda tidak disekat untuk masa yang lama, dan anda boleh menikmati rumah yang segar dan bukannya meninggalkannya dalam peringkat DIY yang berbeza.

Sebab lain mengapa perkhidmatan mengecat boleh menyelesaikan kerja dengan lebih cepat ialah mereka mempunyai peralatan dan teknik melukis yang betul. Adakah anda akan melabur dalam tangga, terpal, tiang panjang, penggelek, alat semburan, tampalan dinding dan plaster,pilihan warna cat rumah, berus dan banyak lagi, hanya untuk melakukan kerja yang hanya berlaku sekali setiap beberapa tahun?

Akhir sekali, perkhidmatan mengecat profesional akan mengetahui cara menggunakan teknik yang betul untuk memastikan cat anda tahan lama. Ini termasuk menyediakan dinding dan siling terlebih dahulu dan menggunakan primer dan pengedap yang betul, inspirasi cat rumah.
deck43
Cat Lantai Kayu
Harga perkhidmatan mengecat rumah di Lembah Klang dan Selangor
Harga perkhidmatan mengecat akan bergantung kepada beberapa faktor:

1. Dalaman atau luaran

Dinding luar mungkin memerlukan lapisan tambahan seperti primer atau pengedap dan menggunakan cat luar yang sesuai untuk cuaca buruk. Mereka juga memerlukan beberapa lapisan untuk memastikan warnanya sekata.

2. Penyediaan dinding

Bergantung pada keadaan dinding atau siling sedia ada, anda mungkin memerlukan kaedah yang berbeza untuk mengeluarkan cat lama. Sebagai contoh, cat luaran lama mungkin memerlukan perkhidmatan pancutan air untuk menanggalkannya, jika tidak, ia akan memberi kesan kepada pematuhan lapisan cat baharu. Jika dinding tidak rata, ia mungkin perlu diratakan. Atau, jika dindingnya retak atau berlubang, ia memerlukan skimming atau pengisian.

3. Bilik yang berbeza di dalam rumah
Dapur dan bilik mandi mungkin memerlukan lapisan pengedap sebelum mengecat. Mereka juga mungkin memerlukan cat yang mempunyai sifat antikulat. cat rumah banglo

4. Saiz keluasan dan bilangan kot
Secara amnya, lebih banyak luas permukaan dinding atau siling, lebih banyak cat perlu digunakan. Dan bergantung pada jenis cat yang digunakan, anda mungkin perlu menambah bilangan lapisan untuk memastikan litupan yang sekata.

5. Warna

Sememangnya, lapisan mudah cat putih adalah yang paling berpatutan. Tetapi jika anda berfikir untuk menambah lebih banyak warna pada satu bilik, seperti mengecat satu dinding dengan rona biru pekat untuk mencipta dinding ciri dan selebihnya putih, kos akan meningkat.

6. Kesan

Begitu juga, jika anda mahu pelukis anda mencipta kesan dua tona, corak geometri atau kesan bertekstur seperti gulung kain atau span, kosnya akan lebih tinggi.

7. Kualiti cat

Jenama cat yang berbeza akan mengiklankan sifat yang berbeza seperti anti-kulat, anti-kulat, kemasan matte atau berkilat, VOC rendah, atau anti-nyamuk. Hartanah yang berbeza ini akan menjejaskan harga.
timber floor sanding and finishing
Cat Lantai

Berapakah Kos Mengecat Rumah?

Untuk mengecat rumah dalaman dinding serba putih menggunakan cat emulsi ICI Maxilite

Maxilite biasanya dianggap sebagai cat putih dalaman serba guna. Biasanya digunakan untuk siling, ia juga boleh digunakan untuk dinding untuk menyediakan lapisan asas putih. Jenama lain termasuk Nippon Matex dan Jotaplast oleh Jotun.

Harga bermula dari:

Mengecat Dalaman (Dinding sahaja): RM2.20 psf
Mengecat Dalaman (Dinding dan siling): RM2.20 psf
Mengecat Luaran: RM2.80 psf
Berdasarkan kadar di atas, kos mengecat asas untuk purata pangsapuri berkeluasan 1000 kaki persegi dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik air akan bermula dari sekitar RM3500.

Jika anda inginkan cat putih yang lebih premium seperti Nippon Easy Wash, harga dinding dalaman boleh meningkat sehingga RM2.50 psf. Jika anda berhasrat untuk menggunakan dua warna di rumah anda (contohnya, menggunakan warna berbeza pada dinding ciri), harga bermula dari RM2.80 psf model cat rumah.

Apakah Yang Termasuk Dalam Perkhidmatan Mengecat Rumah?

Perkhidmatan mengecat profesional biasanya akan merangkumi item ini:

Jika rumah sudah diduduki, pasukan akan membantu mengalihkan perabot longgar sebelum kerja bermula

Selepas perabot longgar telah dialihkan, mereka akan menutup lantai dan perabot terbina dalam untuk melindungi daripada percikan cat. warna cat rumah minimalis

Untuk memastikan kelebihan yang sekata, mereka akan melekatkan bingkai pintu dan bingkai tingkap apabila mengecat dinding dan siling. Begitu juga, dinding di sekeliling bingkai dilekatkan untuk membolehkan bingkai dicat. warna cat dinding

Jika terdapat lekapan lampu yang tidak boleh ditanggalkan, seperti lampu bawah yang dibina ke dalam siling plaster kotak-L, mereka juga akan melekat padanya sebelum mengecat. 

Satu alternatif untuk mengelak mengecat lampu secara tidak sengaja ialah melonggarkan sedikit dan biarkan ia tergantung di siling dengan kordnya. 

Ini akan membolehkan penggelek dan berus melukis di bawah lampu

Berapa lama Perkhidmatan Mengecat Rumah/mengecat dinding?

Secara amnya, pengecatan dalaman untuk rumah seluas 1,200 kaki persegi mungkin mengambil masa sekitar 2 hingga 3 hari, jika rumah itu kosong. Jumlah masa akan meningkat jika rumah sedang diduduki kerana perabot sedia ada perlu dipindahkan sebelum kerja bermula. menyegarkan dan menenangkan semakin diminati

Tugas lain yang akan menambah masa tambahan ialah mengeluarkan cat sedia ada, meratakan dinding atau menggunakan salutan skim. Anda juga perlu memberi masa untuk mana-mana lapisan primer atau pengedap mengering sebelum menggunakan lapisan cat sebenar.

Skop Pekerjaan

  • Mengecat Permukaan Fasad Bangunan, Mengecat Semula & Menyalut Semula Kerja-kerja berdasarkan cat konvensional dan khusus serta salutan tekstur dan sistem plaster untuk menghias, melindungi, menapis, memelihara, memulihkan, mengukuhkan atau mengelak permukaan fasad termasuk rawatan anti kulat dan alga serta garisan rekahan bukan struktur.
  • Untuk menyediakan kerja-kerja pembersihan fasad bangunan, pemulihan, kalis air, penggantian, kemasan semula dan penyelenggaraan untuk pelapisan logam fasad, dinding tirai kaca, kubah skylift, struktur perlindungan kanopi.
  • Untuk menjalankan perniagaan sebagai kontraktor am, kontraktor kerja reka bentuk dalaman dan pembina untuk pembinaan, perobohan, pembinaan, pembaikan, penggantian, penapisan semula, pengubahsuaian, penyelenggaraan, salutan lantai bangunan termasuk hotel, hospital, pejabat, rumah, kondominium, kilang , gudang & sebagainya
APA YANG ORG SUKA?
Dijamin Kepuasan – Nikmati ketenangan fikiran sepenuhnya apabila anda mengupah kami. Kami mahu anda berasa gembira dengan kerja kami setelah kerja selesai. Sebarang kecacatan pada mutu kerja kami akan dibaiki, percuma dan kami akan cuba sedaya upaya untuk menyiapkannya tepat pada masanya mengikut keselesaan anda.

Tinjauan tapak percuma – Perkhidmatan kami juga termasuk tinjauan tapak percuma untuk lebih memahami keperluan bergerak anda supaya kami boleh memberikan anda petikan yang paling tepat.

Kami menghargai masa - Kami berbangga kerana menepati masa dan melakukan kerja yang cemerlang dalam menyiapkan kerja mengecat anda. Tidak kira sama ada perkhidmatan mengecat kediaman atau komersial, kami mempunyai pasukan pelukis profesional terlatih yang sentiasa bersedia untuk melayani anda dengan lebih baik.

Nilai untuk wang – Kami boleh memberi jaminan kepada anda bahawa perkhidmatan kami yang disediakan adalah berbaloi dengan wang tanpa menjejaskan kualiti & perkhidmatan terbaik. Kami akan memberikan sebut harga yang adil, tepat dan harga akhir kepada semua pelanggan kami. Lebih penting lagi, anda tidak akan dikenakan caj lebih daripada sebut harga/invois bertulis anda melainkan terdapat pesanan variasi.
PERKHIDMATAN MENGECAT RUMAH & DALAMAN DI KUALA LUMPUR. Rashid 0146600753
Skop pekerjaan:

Perkhidmatan Mengecat Dinding Dalaman
Perkhidmatan Mengecat Dinding Luar
Perkhidmatan Mengecat Siling
Perkhidmatan Mengecat Bingkai Pintu & Tingkap
Perkhidmatan Mengecat Pintu, Grill& Pagar
Perkhidmatan Mengecat Jeriji Pintu & Tingkap
Perkhidmatan Mengecat Bumbung
Lukisan Dinding Sembur Tanpa Udara
Top